APVR
Asociatia pentru Protectia Victimelor Accidentelor Rutiere
Art. 5 alin. (4) Se interzic amplasarea constructiilor de orice fel si practicarea actelor de comert pe trotuar sau pe acostament, in parcarile amenajate sau pe partea carosabila, in conditiile in care acestea ar afecta siguranta circulatiei pietonilor si vehiculelor.
Art. 8 alin. (4) In cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, datele noului proprietar se inscriu in evidentele autoritatilor competente simultan cu mentionarea incetarii calitatii de titular al inmatricularii a fostului proprietar. Pentru realizarea acestei operatiuni si emiterea unui nou certificat de inmatriculare, noul proprietar este obligat sa solicite autoritatii competente transcrierea dreptului de proprietate, in termen de 30 de zile de la data dobandirii dreptului de proprietate asupra vehiculului.
Art. 52
alin.(1) Este interzisa desfasurarea de concursuri , antrenamente ori intreceri pe drumurile pubice, cu exceptia celor autorizate de administratorul drumului respectiv si avizate de politia rutiera.
alin.(2) Organizatorii concursurilor, antrenamantelor ori intrecerilor autorizate sunt obligati sa ia toate masurile necesare pentru desfasurarea in siguranta a acestora, precum si pentru protectia celorlalti participanti la trafic.

Art. 64
alin.(1) Politia Rutiera poate dispune ridicarea vehiculelor stationate neregulamentar pe partea carosabila. Ridicarea si depozitarea vehiculelor in locurile special amenajate se realizeaza de catre administratiile publice locale sau de catre administratorul drumului pubic, dupa caz.
alin.(2) Contravaloarea cheltuielilor pentru ridicarea, transportul si depozitarea vehiculului stationat neregulamentar se suporta de catre detinatorul acestuia.

Art. 79 alin. (1) lit (b) Conducatorii de vehicule implicati intr-un accident de circulatie in urma caruia au rezultat numai avarierea vehiculelor si/sau alte pagube materiale sunt obligati sa se prezinte la unitatea de politie competenta pe raza careia s-a produs accidentul in termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru intocmirea documentelor de constatare.

Art. 106 alin. (1) Pana la expirarea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, conducatorul de vehicul si tramvai trebuie sa se prezinte la serviciul politiei rutiere care il are in evidenta, pentru verificarea cunoasterii regulilor de ciculatie, dupa cum urmeaza:

cand permisul de conducere i-a fost retinut pentru consum de bauturi alcoolice, sau pentru nerespectarea regulilor referitoare la prioritatea de trecere, depasirea sau trecerea la culoarea rosie a semaforului, daca prin aceasta s-a produs un accident de circulatie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
cand fapta a fost urmarita ca infractiune prevazuta de prezenta ordonanta de urgenta, iar instanta de judecata sau procurorul a dispus inlocuirea raspunderii penale cu una dintre sanctiunile cu caracter administrativ prevazute la art. 91 din Codul Penal;
cand a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce.
        A.P.V.R - Asociatia care se implica pentru despagubirea victimelor accidentelor auto in caz de vatamare corporala, vatamare corporala grava si a familiilor in caz de deces.
Contact:

Str. Silvestru nr. 2.

Parter, Iasi,

T/F: 0332.433.833

Vis a vis de Mc Donald's
2002-2005 AndLen Corporation. All rights reserved.
LEGISLATIE
Acasa      Cine suntem?      Ce facem?      De ce noi?       Echipa APVR      Activitate       Legislatie      Contact       Chestionar